torek, 05. februar 2013

Be kind :)
Kako malo je potrebno, da nekomu polepšamo dan. In kar je pri tem najlepše, polepšamo ga tudi sebi:))) Nedavno sem tako kot vsak dan uživala na snegcu s Pupo, sicer se je že zmračilo, ampak naju to ne ovira, še posebno sedaj, ko so vsa polja zasnežena in se je prav čarobno sprehajati po njih v temi.. Sem pa na polno opremljena za na cesto - na eni roki imam odsevnik, enega sem namontirala na povodec, z bunde mi visi medvedkasta kresnička. Raje preveč kot premalo, hehe :D

Na poti nazaj domov sem že od daleč zagledala obris starejše gospe, ki z berglami (ahaaa, I know, da so opornice nooo:) hodi po neosvetljeni cesti. Sva se srečali, pozdravim in grem naprej, vendar mi srce kar ni dalo, da je ne bi vprašala, če ima kakšno kresničko. In je odgovorila, da ne. Sem ji ponudila eno svojih in gospa je bila fulll vesela :))) Pupa je celo pridno čakala, očitno začutila odločnost mojega "Sedi in čakat!", jaz pa sem mamci okrog roke namontirala odsevnik. Mi je takoj povedala, da ji je že sin enkrat nekaj takega dal, pa da ne ve, kje ga ima sedaj, nato pa: "Joojjj, kako pa ti lepo skrbiš za mojo varnost, najlepša hvala!!" Kratko srečanje dveh neznank, pa sva si v tistih parih minutkah verjetno obe polepšali dan. Vsaj meni ga ona je, ker je bila tako (prijetno) presenečena, da sem pomislila nanjo:)) Lahko bi reagirala čisto drugače, pa ni. Jaz pa tudi. In svet je bil v trenutku lepši.

Noro lep občutek, ko veš, da si naredil nekaj lepega za druge. Morda samo en nasmeh neznancu, ki pride nasproti in tega ne pričakuje. Z majhnimi pozornostmi, ki nič ne stanejo, razen dobre volje, lahko nekomu v trenutku spremenimo dan. Predvsem pa sebi!! Ko veš, da si nekomu predal delček sončka, malo tvoje dobre energije.. Verjamem, da gre le-ta potem naprej in naprej in naprej.. In da se vse vrne. Vse. Dobro in slabo. Kar daš, to pride nazaj. Vsaj upam, hihi :D ;)

Veliko dobrega vam želim, podarjajte nasmehe, čas, majhne prikupne geste, podarite svojo najljubšo kuharsko mojstrovino/smoothija, napišite pismo, povabite nekoga na sprehod, pridržite vrata osebi za vami, pomežiknite sončku, ko vas nesebično poboža po obrazu..


Just be you and be kind!!! Hugs&smoothies vsem,   maych ʚϊɞ

Ni komentarjev:

Objavite komentar